Turisti palautti Rooman raunioilta varastamansa marmoripalan: ”Anteeksi, että olin amerikkalainen k**ipää”

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turistien mukaan päätyy toisinaan laittomasti muinaisjäänteistä peräisin olevia antiikkiesineitä. Nyt eräs amerikkalaisturisti on tullut katumapäälle vietyään Rooman Forum Romanumin raunioilta palan marmoria. Hän lähetti sen takaisin Roomaan.

Rooman kansallismuseo sai taannoin postissa paketin, joka oli peräisin Jess-nimiseltä turistilta. Paketti piti sisällään palan marmoria, johon oli kirjoitettu Sam-nimiselle henkilölle osoitettu viesti. Jessin mukaan hän oli varastanut marmorin Forum Romanumista ja tullut myöhemmin katumapäälle.

– Antakaa anteeksi että olin amerikkalainen k*sipää ja vein jotain, mikä ei kuulunut minulle. Kadun paitsi esineen varastamista, myös siihen kirjoittamista. Se oli minulta erittäin väärin, ja nyt aikuisempana tajuan kuinka harkitsematonta ja epäkunnioittava tekoni oli. Olen yrittänyt hinkata ja putsata tekstiä tuntien ajan tuloksetta, viestissä luki Huffpost-sivuston mukaan.