Huvittava Black Friday -vastainen video leviää: ”Mikä on vastuullisin vaate?”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eettisen kaupan puolesta ry päivittää Instagramissa omaa kanavaa, jolla se jakaa tietoa eettisistä valinnoista ostosten suhteen. Nyt kanava päätti jakaa hauskan videon, jossa otetaan kevyesti kantaa meneillään olevaan Black Friday -alennusviikkoon.

Aluksi Black Friday -alennukset keskittyivät kaupoissa lähinnä perjantaihin, mutta viime vuosien aikana tarjouksia on alettu näkemään jo pitkin viikkoa ja vielä perjantain jälkeenkin. Suuren kulutusjuhlan vastineena Eetti-kanava päätti jakaa videon, jossa muistutetaan ihmisiä siitä, että eettisin vaatevalinta löytyy jo omasta vaatekaapista.

Videolla nähdään Haluatko miljonääriksi -ohjelmasta otettu tilanne, jossa henkilöltä kysytään mikä vastausvaihtoehdoista on vastuullisin vaate. Valittavana on humalassa tehdyt huumoriostokset, Black Friday -alennuksesta ostettu vaatekasa, pikamuotiketjun viiden euron paituli vai oma lempivaate. Vastuullisin valinta on tietenkin oma lempivaate, joka jo löytyy kaapista ja on ollut kovalla käytöllä.