Näin parkour-harrastajan arki eroaa tavallisesta – tekisitkö perässä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kanadalainen parkour-tähti Nick Provost julkaisee hauskoja harrastevideoita nettiin. Mies on nyt esitellyt, kuinka kotityöt sujuvat parkourin hengessä. Miehen temmellyskenttänä toimiva koti on varustettu parkour-harjoitteluun sopivilla välineillä.

Youtube-videolla arkisia askareita tekevä 29-vuotias mies todistaa, että kotitöiden ei tarvitse aina olla tylsää puurtamista. Parkourin hengesssä hän esittelee taitojaan samalla kun imuroi, pukeutuu, herää ja valmistaa pannukakkuja. Rappuset hän kulkee loikalla.

Parkour on seinille hyppimistä, esteiden ylittämistä ja sulavaliikkeistä kaupunkikiipeilyä. Parkour voi olla näyttävimmillään ninjasirkusta muistuttavaa touhua, jossa yleensä nuoret miehet etenevät kaupunkimiljöössä hämähäkkimiehen tavoin loikkien. Nick Provost on yksi lajin parhaista.