Nuori kuski pakeni poliisia Espoossa – järkyttävää ylinopeutta ja auto täynnä kavereita

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi on ilmaissut huolensa nuorten kuljettajien lisääntyneestä piittamattomuudesta liikenteessä. Jälleen viime viikonloppuna yksi oman elämänsä surkeista Vatasista kaahasi viranomaisia karkuun nopeusmittarin näyttäessä lähes 190 kilometrin tuntivauhtia.

Parikymppinen kaahari ajoi poliisia karkuun Espoossa Turunväylällä. Ajoneuvon nopeus oli 187 km/h satasen alueella. Kehä II:lla auton nopeus oli 149 km/h, vaikka alueella oli 80 kilometriä tunnissa oleva nopeusrajoitus.

– Kehätien rampille noustessaan kuljettaja meinasi menettää suuren nopeuden vuoksi ajoneuvonsa hallinnan, mutta sai kuin ihmeen kaupalla auton pysymään tiellä. Kyydissä oli kuljettajan lisäksi neljä muuta nuorta. Poliisi sai lopulta auton kiinni. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, ja tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan.