Tuusulan Hyrylän yläkouluun pommiuhkaus – tekijä hakkeroi oppilaan tilin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Suomen poliisilaitos kertoo viikkotiedotteessaan, että Tuusulassa sijaitsevaan Hyrylän koulukeskukseen kohdistettiin pommiuhkaus. Uhkaus tapahtui sunnuntaina 13. joulukuuta. Uhkaus lähetettiin Hyrylän yläkoulun oppilaan Wilma-tunnuksilla.

Kaikki Hyrylän koulun henkilökunnan jäsenet saivat pommiuhkauksen Wilma-viestinä. Poliisi käynnisti välittömästi tutkimukset, joiden perusteella epäillään tietomurtoa. Oppilaan Wilma-käyttäjätunnus oli kaapattu.

– Toistaiseksi tuntematon koulun ulkopuolinen henkilö on saanut yhden koulun oppilaan Wilma-tunnukset käyttöönsä nettipelin yhteydessä ja lähettänyt oppilaan koneeseen troijalaistyyppisen -viruksen. Tunnusten avulla henkilö on lähettänyt koulun henkilökunnalle uhkausviestin, kertoo tapauksen tutkinnajohtaja rikoskomisario Jere Pääkkönen.