Jari Aarnion ykkösmiehelle vankeutta – korkein oikeus kovensi rikosylikonstaapelin tuomiota

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin poliisilaitoksen entinen rikosylikonstaapeli Mikael Runeberg on tuomittu vankeusrangaistukseen korkeimman oikeuden (KKO) päätöksellä. Hänet tunnetaan tynnyrihuumejutun päätekijä Jari Aarnion oikeana kätenä.

Helsingin hovioikeus oli aiemmin tuominnut Runebergin asiassa sakkorangaistukseen, mutta hylännyt syyttäjän vaatimuksen Runebergin viraltapanosta. KKO:ssa syyttäjä vaati, että sakkorangaistus kovennetaan ehdolliseksi vankeusrangaistukseksi ja että Runeberg tuomitaan viralta pantavaksi.

KKO on tuominnut Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksikön rikosylikonstaapelina toimineen Mikael Runebergin useista virkavelvollisuuden rikkomisista ja yhdestä virkasalaisuuden rikkomisesta viiden kuukauden vankeusrangaistukseen. Vankeusrangaistus on ehdollinen.