Korona sai vauhtia kirjakauppaan – piristysruiske lukuharrastukselle

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koronaviruspandemiasta on ollut myös hyötyä. Suomessa on innostuttu palaamaan turhasta pinnallisuudesta takaisin perusasioiden äärelle. Ihmiset muuttavat takaisin maalle, perustavat perheitä, suosivat paikallisia tuotteita, matkailevat kotimaassa ja harrastavat vanhoja tuttuja asioita, kuten lukemista.

Joulumyynti on sujunut kirjakaupoissa tänä vuonna hyvin. Kirjakauppaliitto arvioi, että marras-joulukuussa yleisen kirjallisuuden myynti on kasvanut jopa 15 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Kysyttyjä kirjoja ovat tällä hetkellä muun muassa Barack Obaman elämäkerta Luvattu maa, Finlandia-voittaja Anni Kytömäen Margarita sekä Ilkka Remeksen Kotkanpesä ja Tommi Kinnusen Ei kertonut katuvansa.

– Lukeminen on tänä vuonna lisääntynyt, ja kriisiaikana on käännytty kirjallisuuden puoleen. Lisäksi monet lukijat ovat halunneet tukea paikallista kirjakauppaansa poikkeusoloissa. Kirjakaupat puolestaan ovat mahdollistaneet mahdollisimman turvalliset tavat asioida kaupoissa, joten kirja näyttäisi olevan tänäkin vuonna erityisen suosittu lahja, kertoo Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson.