IS: Helsinkiläiset opettajat pahoittivat mielensä työnantajan joululahjasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Entisaikaan jaettiin kouluissa ja päiväkodeissa joulupusseja. Pusseissa oli perinteisesti pipari ja omena, toisinaan myös joulukortti. Nyt Helsingin opettajat ovat saaneet hieman samankaltaisen lahjan. Kaikki eivät ole tästä pitäneet.

Ilta-Sanomien mukaan Helsingin seudun opettajien lokeroihin oli pantu pienet joulupussit, joissa oli paketti vihreää jouluteetä, kaksi tuikkukynttilää ja muutama suklaakonvehti. Pussissa oli lisäksi lappu, jossa luki: ”Levollista aikaa”.

– Olemme ihmetelleet, kenen idea voi olla tällainen varsinkin tässä elämäntilanteessa, missä ollaan eletty. Luuleeko joku oikeasti, että tämä jonkun mieltä ilahduttaa, yksi lahjan saaneista opettajista valittaa.

Koronaviruspandemia on kurittanut kovalla kädellä suurta osaa työntekijöistä koko maailmassa. Opettajat niin ikään ovat joutuneet venymään. Opettajien Facebook-ryhmässä lahjaa on arvosteltu noloksi ja alentavaksi. Opettajat eivät ole kuitenkaan aiemmin saaneet mitään lahjaa.