Tutkijat yllättyivät: Kengurut kommunikoivat ihmisten kanssa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australiassa ja Uudessa-Guineassa luonnossa esiintyvistä kenguruista on paljastunut uusia puolia. Tutkijoiden mukaan ne kykenevät kommunikoimaan ihmisten kanssa kehonkielellä samaan tapaan kuin koirien, hevosten ja vuohien kaltaiset kotieläimet.

Sydneyn ja Roehamptonin yliopistojen tutkijat perehtyivät kenguruiden elämään eri puolilla Australiaa. Tutkijat huomasivat kenguruiden kykenevän pyytämään ihmisiltä apua tuijottaen heitä intensiivisesit yrittäessään saada ruokaa vaikeasti tavoitettavista paikoista. Samanlaista käytöstä on Independent-lehden mukaan yleensä havaittu lähinnä kotieläimissä.

Tutkija Alexandra Greenin mukaan ruokalaatikon avaamista yrittäneet kengurut eivät antaneet periksi, vaan tuijottivat anelevasti välillä tutkijoita ja välillä laatikkoa. Jotkut niistä yrittivät saada ihmisten huomiota puoleensa myös esimerkiksi tönimällä heitä hellästi. Tutkimustulos viittaa ihmisten ja eläinten välisen kommunikaation oppimisen olevan mahdollista, vaikka kyseiset eläimet eivät olisi kesytettyjä.