Maistuisiko käärmepaisti? Amerikkalaisia kehotettiin syömään pytoneita

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monelle ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen syödä ulkona luikertelevia käärmeitä. Nyt Yhdysvaltojen Floridan asukkaille sitä on kuitenkin jopa suositeltu pienellä varauksella. Osavaltiossa yritetään nimittäin kuumeisesti pienentää burmanpytoneiden kantaa.

Floridaan alun perin lemmikkeinä levinnyt burmanpyton on osavaltiossa julistettu haitalliseksi vieraslajiksi. Floridan kala- ja villieläinten suojelukomissio on selvittää Tampa Bay Times -lehden mukaan parhaillaan, onko pytoneita turvallista syödä. Mikäli näin on, kehottaa komissio vähentämään burmanpytoneiden määrää metsästämällä niitä ravinnoksi.

Haitallisten vieraslajien käyttäminen ravinnoksi niiden kantojen pienentämiseksi ei ole ennenkuulumatonta, ja ihmisten tiedetään jopa syövän Floridassa iguaaneja. Paikallinen pytoninmetsästäjä Donna Kalil kertoo syöneensä viimeisen kolmen vuoden aikana noin tusinnan verran pytoneita. Kalilin mukaan parhaiten chilin kera tai pannulla paistettuna toimivan käärmeen liha voi tosin olla sitkeää ja kumimaista, mikäli sitä ei valmisteta oikeaoppisesti.