Star Wars -näyttelijä Jeremy Bulloch on kuollut 75-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Star Wars -elokuvista tunnettu brttinäyttelijä Jeremy Bulloch on kuollut. Palkkionmetsästäjä Boba Fettin maskia ja haarniskaa alkuperäisissä Star Wars -elokuvissa pitänyt tähti oli 75-vuotias.

Jeremy Bulloch menehtyi torstaina sairaalassa Parkinsonin taudin komplikaatioihin. Hän oli perheensä mukaan sairastanut tautia useiden vuosien ajan ennen kuolemaansa. Tähteä suremaan jäivät hänen vaimonsa, kolme lastaan ja 10 lastenlasta.

Jeremy Bulloch aloitti näyttelemisen jo 1950-luvun lopussa, esiintyen uransa aikana lukuisissa brittiläisissä sarjoissa ja elokuvissa. Tähti esitti Boba Fettiä Imperiumin vastaisku ja Jedin paluu -elokuvissa, joskin hahmon ääninäyttelijöinä toimivan Jason Wingreen ja Temuera Morrison. Bulloch muistetaan myös muun muassa rooleistaan James Bond -elokuvissa Octopussy sekä 007 rakastettuni ja tv-sarjasta Doctor Who.