Utsjoella talven pakkasennätys! -30 astetta rikki

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Etelä-Suomessa ei ole lunta juuri nimeksikään ja lämpötilat ovat lokakuisen lämpimiä sopien harmaaseen maisemaan. Utsjoella sen sijaan on tehty tämän talven pakkasennätyksiä ja elohopea on laskenut jo -30 celsiusasteeseen. Toisin sanoen maan lämpötilaeroissa on 40 asteen heitto.

Forecan mukaan Lapin yli on lipumassa parhaillaan korkeapaineen keskus, joka on raahannut Jäämereltä mukanaan erittäin kylmää ilmaa. Selkeässä ja heikkotuulisessa säässä pakkanen on päässyt kiristymään Pohjois-Lapissa yleisesti 25–30 asteen lukemiin.

– Ensimmäistä kertaa on rikottu –30 asteen raja Utsjoen Kevojärvellä. Suomi on pitkä maa ja se on näkynyt kuluneen torstain lämpötiloissa. Lauhassa Etelä-Suomessa tunnelma on hyvin erilainen kuin lumisessa Lapissa: kun etelässä ruoho vielä vihertää, on Lapissa rikottu tämän talven pakkashuippuja, Markus Mäntykangas kirjoittaa.