Koronaviruksen uusi muoto leviää Iso-Britanniassa – matkustajaliikenne keskeytetään myös Suomeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britanniassa on levinnyt koronaviruksen uusi muoto. Muunnoksen kuvaillaan tarttuvan ihmisestä toiseen aikaisempaa helpommin, ja pääministeri Boris Johnson on määrännyt maahan uusia rajoituksia. Esimerkiksi Lontoossa asuvat saavat poistua kodeistaan vain välttämättömien asioiden vuoksi.

Mutatoituneen koronaviruksen leviämisen myötä monet valtiot ovat rajoittaneet ankaralla kädelle lentoliikennettä Iso-Britannian kanssa. Myös kaikki Suomen ja Iso-Britannian välinen matkustajaliikenne on keskeytetty kahden viikon ajaksi. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin mukaan lentojen keskeytys aloitettiin maanantaina kello 12, ja päätös on voimassa 4. tammikuuta 2021 kello 11:59 saakka.

THL:n mukaan lentoliikenteen keskeyttäminen Iso-Britannian kanssa on välttämätöntä epidemiauhan vuoksi. Lentoliikenteen Iso-Britannian kanssa ovat keskeyttäneet myös muun muassa Hollanti, Belgia, Ruotsi, Saksa ja Kanada.