Apple suunnittelee omaa sähköautoa – valmistus alkaisi vuonna 2024?

Autot Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Applen on huhuttu jo vuosien ajan olevan laajentamassa toimiaan myös autoteollisuuteen. Nyt huhut vaikuttavat saaneen vahvistuksen.

Applen suunnitelmissa on aloittaa henkilöautojen valmistus vuonna 2024. Yhtiön tavoitteena on Reuters-uutistoimiston mukaan kehitellä itseohjaavia autoja, jotka toimivat käänteentekeväksi kuvaillun uuden akkutekniikan avulla. Koronapandemia saattaa tosin viivästyttää autojen valmistamisen aloittamista.

Applen kehittelemän akkuteknologian ansiosta autojen kantomatka olisi nykyisiä sähköautoja pidempi. Applen huhuttiin vuonna 2015 suunnittelevan oman auton kehittelemistä. Vuonna 2016 siihen tähdänneen projektin skaalaa pienennettiin kuitenkin koskemaan vain ajoneuvoissa käytettävää teknologiaa.