South Parkin luojat vitsailivat Trumpin kustannuksella – vaalihäviöstä katkera presidentti lukee joulusadun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Satiirinen animaatiosarja South Park on parhaillaan tauolla, mutta sarjan luojat Trey Parker ja Matt Stone eivät suinkaan ole jääneet lepäämään laakereille. Kaksikko on yhdessä brittinäyttelijä Peter Serafinowiczin kanssa työstänyt deepfake-tekniikalla luotua Youtube-sarjaa Sassy Justice.

Sassy Justicen tuoreimmassa jaksossa vaalihäviöstä katkera Donald Trump nähdään kertomassa omaa versiotaan Petteri Punakuono -joulusadusta. Siinä erityiseksi kuvailtu poro joutuu vanhan ja väsyneen näköiseksi kuvaillun uuden poron syrjäyttämäksi, mistä Trump syyttää tietenkin vaalivilppiä.

Videon joulupaitaan ja tonttuhattuun sonnustautunut Donald Trump näyttää hämmästyttävän aidolta, vaikka todellisuudessa häntä esittää näyttelijä Peter Serafinowicz. Brittitähdestä on saatu Trumpin näköinen deepfake-tekniikalla, jossa yhden ihmisen kasvot korvataan toisen henkilön kasvoilla kehittyneen tekoälyn avulla.