Apteekkari sai vahingossa nelinkertaisen annoksen koronarokotetta

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Koronarokotteita jaetaan monissa maissa ensimmäisenä terveydenhoitoalan työntekijät ja riskiryhmiin kuuluvat. Niin myös Israelissa, jossa eräs apteekkari sai vahingossa moninkertaisen annoksen.

Apteekkari Uday Azizi sai lääkeyhtiö Pfizerin koronarokotteen maanantaina. Hoitaja ei kuitenkaan ollut tiennyt yhden purkin sisältävän useita annoksia rokotetta, ja tuli antaneeksi apteekkari nelinkertaisen määrän ainetta. Azizi toimitettiin sairaalaan, jossa hänen vointiaan tarkkailtiin.

Kolmesta ylimääräisestä annoksesta huolimatta Azizi on tuntenut vain lieviä ja tavanomaisia sivuvaikutuksia, kuten kipua ja punotusta kohdassa johon rokotepistos annettiin. Times of Israel -lehden mukaan apteekkari tulee todennäköisesti saamaan mokasta huolimatta seuraavan annoksen rokotetta kolmen viikon kuluttua. Azizin mukaan hän ei ole huolissaan kömmähdyksestä, ja kehottaa ihmisiä olemaan optimistisia rokotteen suhteen.