Viinatrokareiden 100-vuotias kätkö paljastui remontissa – kymmeniä pulloja viskiä

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vanhoista rakennuksista voi remonttien yhteydessä löytyä yllättäviäkin aarteita. Erään yhdysvaltalaisen pariskunnan tapauksessa hiljattain ostetusta kodista paljastui viinatrokareiden salainen kätkö.

Nick Drummond ja Patrick Bakker ostivat taannoin New Yorkin osavaltion Amesissa sijaitsevan, vuonna 1915 rakennetun talon. Rakennuksen oli huhuttu kuuluneen kieltolain aikana laittoman viinan salakauppiaille. Huhut saivat vahvistuksen pariskunnan puhkaistua eteisen seinän, sillä sisältä löytyi kuusi viskipulloa sisältänyt paketti.

Löydöksestä innostuneena miehet alkoivat tukimaan kodin kellaria, josta paljastui vielä suurempi kätkö. Se sisälsi kymmeniä pulloja skottilaista Gaelic-viskiä 1920-luvulta. The Times -lehden mukaan Drummond ja Bakker eivät ole maistaneet viskejä, mutta harkitsevat huutokauppaavansa parhaimmassa kunnossa säilyneitä pulloja.