Sana sängyssä hieromasauvan kanssa: ”Tässä on mun lomaromanssi”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen artistilupaus Sana, eli Sanna Rönnberg, juhlisti taannoin viidettä vuottaan ilman alkoholia. Nuorena alkanut juominen riistäytyi nopeasti käsistä ja hallitsi artistin elämää vuosia. Sana oli 25-vuotias, kun myönsi alkoholiongelmansa ja päätti lopettaa kaikenlaisten päihteiden käytön. Viime viikkoina Sana on poseerannut odottamattoman rohkeissa kuvissa.

Äskettäin Seireeni-singlensä julkaissut Sana nähdään jouluisessa kuvassaan poseeraamassa rohkeassa päivityksessä, jossa hän istuu alusvaatteisillaan sängyllä hieromasauva kädessään-

– Joulu. Pyhät vierähtää yksin. Ensin se ajatus kauhistutti, mutta sitten tajusin, että nyt voin nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta. Voin viettää joulua ihan miten itse haluan. Voin rentoutua. Ei ole pakko tehdä mitään, eikä ole kiire mihinkään. Voin syödä itse sen viimeisen piparin. Voin päättää minkä jouluelokuvan katson ja laulaa kylvyssä niin kovaa kuin tahdon. Tässä on mun lomaromanssi, Sana viittaa surisevaan seuralaiseensa.

Taannoin Sana kertoi kuinka on viimein hyväksynyt itsensä siten, että esittelee ylpeänä vaikkapa takapuoltaan.

– On ollut mieletön tunne hyväksyä itsensä. Hyväksyä jokainen osa itsestään, ja olla ylpeä kehostaan. Kaikki nää vuodet häpesin itteäni. Häpesin itseäni eniten alasti, ja halusin vaan piiloutua isojen vaatteiden taakse. Musta tuntui, ettei kukaan voisi rakastaa mun kehoa. Hain hyväksyntää muilta, vaikka ainoa tarvittava hyväksyntä olisi pitänyt tulla multa itseltäni, Sana kirjoittaa.

– En rakastanut itseäni ikinä, ihan sama minkä verran painoin tai miltä näytin. Se ei koskaan ollutkaan siitä ulkonäöstä kiinni. Ongelma oli vain mun korvien välissä. Kun opin syömään itselleni sopivalla tavalla, kun voin hyvin, kun opin antamaan itselleni ja keholleni aikaa, olemaan stressaamatta mun painosta ja ulkonäöstä – opin olemaan armollinen itselleni. Se oli ratkaisevaa. Nyt voin seistä tässä, esitellä ylpeänä vaikka mun peppua, koska mä voin. Koska mä en häpeä sitä enää! Se on hiton vapauttavaa, Sana jatkaa.

Parhaan ystävän kuolema vuonna 2016 vei Sanan ratkeamisen rajoille, mutta hän pysyi päätöksessään. Sana rohkaisee jokaista tarkastelemaan omaa ja lähipiirinsä päihteiden käyttöä. Jos joku läheinen asiasta mainitsee, ei se ole tuulesta temmattua. Raitistuminen vei Sanalta suuren kaveripiirin, mutta myöhemmin hän ymmärsi, etteivät ne ihmiset olleet hänen aitoja ystäviään.