Kaalit kuuluvat loppuvuoden ruokapöytään – kevyitä myös vaihtoehtoja juhla-aterialle

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kaalit ovat perinteisesti syksyyn kuuluvia raaka-aineita, joissa niitä valmistetaan keitoiksi, padoiksi ja laatikkoruoiksi. Nyt Maa- ja kotitalousnaisten keskusliitto kannustaa ihmisiä ottamaan kaalin myös juhlaruokien raaka-aineeksi.

Kaalisesongin ei tarvitse rajoittua vain syksyyn. Kaalien ei myöskään tarvitse jäädä pelkästään arkiruokien tutuksi raaka-aineeksi. Ruoka-, ravitsemus- ja kotitalousneuvonnan kehityspäällikkö Marita Suontausta Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta kehottaa nostamaan kaalin juhlapöytään.

Joulupöytää suunnitellessa ruokien terveellisyys ja ilmastovaikutus eivät välttämättä ole kaikkein suurin pohdinnanaihe. Mutta jos ovat, niin kaali täyttää helposti molemmat kriteerit. Lisäksi se on erittäin edullista.