Martat vinkkaavat: Näin teet itse kasvomaskille korvansäästäjän

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kaikki joutuvat pitämään nykyään jonkinlaista hengityssuojaa koronaviruspandemian takia. Monet ovat valitelleet silmälasien huurtumista tai korvien kipeytymistä kasvomaskien vuoksi. Martat rientävät nyt apuun.

– Kasvomaskin korvansäästäjä valmistuu helposti virkaten ja on hauska lahjaidea. Joudumme usein pitämään kasvomaskia monta tuntia kerrallaan. Korvansäästäjä suojaa korvia kumilenkkien painaumilta, Marttaliitto tiedottaa Instagramissa.

Kuvan yhteyteen on liitetty korvansäästäjän teko-ohjeet. Tarvitset lankaa, virkkuukoukun ja kaksi nappia. Korvansäästäjän virkkaaminen lähtee liikkeelle 20 ketjusilmukasta. Mikäli et hallitse virkkaamista, kannattaa pieni lisäosa pyytää vaikkapa joululahjaksi. Samankaltaisen säästäjän voi toki ommella myös kangaspalasta ja napeista.