Matkustajakone laskeutui väärään kaupunkiin – 400 kilometriä oikeasta kohteesta

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Noloilta mokilta ei aina vältytä lentoliikenteessäkään. Harva tosin osaisi todennäköisesti odottaa päätyvänsä matkustajakoneen lennättämänä 400 kilometrin päähän todellisesta määränpäästä inhimillisen erehdyksen vuoksi.

Nepalin Katmandusta ilmaan nousseen Buddha Air -yhtiön matkustajakoneen oli määrä laskeutua Janakpurin lentokentälle. Kone kuitenkin laskeutui Pokharaan, joka sijaitsee noin 400 kilometrin päässä Janakpurista. Buddha Airin mukaan virhe johtui viiveestä viestinnässä ja siitä, ettei vakiotoimentamenettelyä noudatettu oikeaoppisesti.

Monet Nepalin lentokentistä on avattu tavallista myöhemmin huonojen sääolosuhteiden ansiosta. Siksi monet lentokoneet nousevat ilmaan lyhyellä varoitusajalla, mikä puolestaan johti taannoiseen virheeseen. CNN-uutissivuston mukaan kaikki 69 matkustajaa pääsivät lopulta turvallisesta Janakpuriin, joskin kolme tuntia aikataulusta myöhässä.