Meri-Lapissa liikkuu väärennettyjä kahdenkympin seteleitä – kaksi pidätetty

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Meri-Lapin alueella on levitetty joulukuun aikana väärennettyjä 20 euron seteleitä. Rahaa on ollut liikkeellä muun muassa kaupoissa ja huoltoasemilla. Rikoskokonaisuudesta on vangittu kaksi epäiltyä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ossi Granatin mukaan Kemin rikospoliisi on takavarikoinut väärennetyksi epäiltyjä rahoja. Lapin käräjäoikeus on 30. joulukuuta 2020 vanginnut kaksi miestä tapaukseen liittyen. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan miehiä on syytä epäillä rahanväärennöksestä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ossi Granat, muistuttaa alueen yrittäjiä tarkkaavaisuudesta setelirahojen vastaanottamisessa. Poliisi pyytää myös yhteydenottoja matalalla kynnyksellä, mikäli joissakin liikkeissä on asiakkaan toimesta maksettu tai yritetty maksaa vääräksi epäillyllä setelillä, eikä asiasta ole vielä poliisille ilmoitettu. Kemin rikospoliisiin saa yhteyden suoraan sähköpostitse tai puhelimitse: meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi tai 029 546 6151.