Mies nousi väärään junaan – virhe johti asuntomurtoon Järvenpäässä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Olipa kerran päivä jolloin riemunkirjavan rikosrekisterin omannut mies nousi junaan. Valitettavasti juna oli väärä ja hän päätyi Järvenpäähän. Tämä erehdys oli syynä sille, että mies päätti murtautua erääseen taloon.

Tapausta käsiteltiin taannoin käräjäoikeudessa ja myöhemmin tänä vuonna hovioikeudessa. Useisiin omaisuusrikoksiin aiemmin syyllistynyt mies oli murtautunut asuntoon rikkomalla kodinhoitohuoneen ikkunan kivenmurikalla. Hän vei asunnosta tavaraa noin 2.000 euron arvosta. Oikeusasiakirjojen mukaan hän varasti asunnosta passeja, rahaa, koruja ja liikuntaseteleitä.

Käräjäoikeus tuomitsi 36-vuotiaan murtomiehen kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä varkaudesta. Hovioikeus lievensi tuomion pituutta ja rikosnimikettä tuomiten hänet puoleksi vuodeksi vankilaan varkaudesta. Murron syyksi mies kertoi sen, että astui väärään junaan.