Rooman Colosseumiin massiivinen remontti – amfiteatterista taas tapahtumapaikka

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Colosseum oli muinaisen Rooman suurin amfiteatteri, ja nykyään se lukeutuu Rooman kaupungin suosituimpiin turistikohteisiin. Nyt muun muassa gladiaattoriotteluiden tapahtumapaikkana toimineen rakennelman puuttuva lattiaosio aiotaan rakentaa uusiksi. Uuden kannen suunnittelutöihin etsitään parhaillaan osaavia insinöörejä eri puolilta maailmaa.

Colosseumin areenan lattian uusiminen tulee maksamaan noin 18,5 miljoonaa euroa, ja rakennustyötä on tarkoitus aloittaa ensi vuonna. Uudessa kannessa tulee olemaan muun muassa areenan kellariosioon johtavia luukkuja ja piilotettuja hissejä. Kulttuuriministeri Dario Franceschinin mukaan turistit pääsevät sen myötä sekä tutustumaan Colosseum salaisiin osioihin että seisomaan areenan keskellä.

Colosseumin kannen puuttumisen myöt turisteille on tähän saakka avautunut näkymä areenan kellariosiin, joissa sijaitsivat muun muassa eläinten häkit. Lattian restauroinnin myötä Colosseumilla tullaan mahdollisesti järjestämään erilaisia tapahtumia. Gladiaattoriotteluiden sijaan ne tulevat kuitenkin todennäköisesti olemaan konsertteja ja teatteriesityksiä, uutisoi BBC.