Sairaalan työntekijä tuhosi 500 koronarokoteannosta – tunnusti tekonsa

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Yli 500 annosta Moderna-lääkeyhtiön koronarokotetta on jouduttu hävittämään Yhdysvaltojen Wisconsinissa sijaitsevassa sairaalassa. Rokotteet olivat menneet pilalle työntekijän jätettyä ne tahalisesti huoneenlämpöön.

57 pulloa Modernan rokotetta oli poistettu Aurora Medical Centerin lääkejääkaapista ja jätetty lämpimään yön yli. Koska koronavirusrokotteet täytyy säilyttää kylmässä, olivat ne menneet pilalle. Taustalla epäiltiin alkuun olleen inhimillinen erehdys.

Lopulta lääkkeet huoneenläpöön jättänyt sairaalan työntekijä myönsi kuitenkin kyseessä olleen tahallinen teko. Sairaalan tiedotteen mukaan teon ansiosta satojen ihmisten rokotteen saaminen tulee viivästymään. Tapauksesta on tehty sittemmin ilmoitus paikalliselle poliisille, uutisoi CBS.