Sovellus mainosti salabileitä – Apple poisti kaupastaan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

iOS-laitteille kehitellyn Vybe Together -sovelluksen ideana oli auttaa sen käyttäjiä mainostamaan ja etsimään salaisia bileitä. Sovelluksen kuitenkin pelättiin kannustavan koronarajoitusten rikkomiseen pandemian keskellä, ja nyt se onkin hävinnyt sovelluskaupoista.

Vybe Together vedettiin Applen App Store -sovelluskaupasta kohun myötä. Myös TikTok on poistanut Vybe Togetherin tilin palvelustaan yhteisöpalvelun sääntöjen vastaisena. Vybe Together on Instagramissa kiistänyt kannustavansa koronarajoitusten rikkomiseen.

Sovelluksessa bileiden järjestäjät pystyivät seulomaan, ketä juhliin päästettäisiin. Osallistujille jaettiin juhlien osoite kahta tuntia ennen niiden alkamista. The Verge -sivuston mukaan sovelluksen käyttäjien piti myös jakaa itsestään kuvia juhlimassa todistaakseen, ettei heidän tarkoituksenaan ollut ilmiantaa juhlia.