Aiheuttaako ahdistus näppylöitä? Näin autat ihoa toipumaan stressistä

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa aikuisista kärsii teini-ikäisten tavoin finneistä tai jopa aknesta. Näpyt voivat olla hormonien tai ruokailutottumusten aiheuttamia, mutta useita erilaisia iho-oireita aiheuttaa myös salakavala stressi, josta etenkin viime aikoina moni aikuinen on joutunut kärsimään.

Stressin tiedetään vaikuttavan todella kokonaisvaltaisesti ihmisten hyvinvointiin. Se käy nopeasti ihmisten vastustuskyvyn kimppuun, mikä antaa nopeasti otollisen kasvualustan erilaisille tulehduksille. Poosh-hyvinvointisivusto listasikin nyt asiat, joiden avulla stressin aiheuttamaa aknea ja muita iho-oireita vastaan pystyy taistelemaan.

1. Harrasta liikuntaa lempeästiMuista liikkua, mutta harjoita sellaisia treenimuotoja, jotka rentouttavat ja tuottavat hyvää oloa.

2. Tee hengitysharjoituksiaHengitysharjoitukset auttavat kehoa käsittelemään ja poistamaan stressiä.

3. Vahvista vastustuskykyä ravinnollaEsimerkiksi marjat, kaakao, inkivääri ja valkosipuli vähentävät kehon tulehdustiloja ja auttavat vahvistamaan immuniteettiä niiden sisältämien antioksidanttien avulla.

4. Hoida ihoasiKuori ihoa kevyesti ja auta sitä uusiutumaan. Käytä näppyihin tarkoitettuja voiteita vain niille alueille, jotka hoitoa tarvitsevat.