Koditon sankari vaaransi henkensä – pelasti eläinsuojan asukkaita tulipalosta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Koditon mies on noussut otsikoihin epäitsekkään sankaritekonsa ansiosta. 53-vuotias Keith Walker riskeerasi oman henkensä pelastaakseen lukuisia kissoja ja koiria tulipalosta Yhdysvaltojen Atlantassa.

W-Underdogs -eläinsuojan keittiössä oli syttynyt nopeasti levinnyt tulipalo 18. joulukuuta. Keith Walker oli huomannut tilanteen ja rientänyt sisälle päästämään ansassa olleet eläimet ulos. Eläinsuojan perustaja Gracie Hamlinin mukaan rakennus muuttui tulipalon myötä asuinkelvottomaksi.

Walker oli ollut matkalla eläinsuojaan noutamaan Bravo-nimistä koiraansa, joka viettää siellä yönsä Hamlinin luvalla. Hamlinin mukaan hän ei voi kiitellä Walkeria tarpeeksi eläinten pelastamisesta, ja kuvailee miestä CNN-uutissivustolle suojelusenkelikseen. Työntekijöiden ja eläinten onneksi eläinsuojalla on jo uudet tilat, johon toiminnan oli tarkoitus siirtyä jo ennen tulipaloa.