Ruokailluusio vailla vertaa – kakku näyttää pesusieneltä

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalisessa mediassa on jo vuosien ajan nähty leipomisen saralla trendi, jossa kakut leivotaan näyttämään aivan joltain muulta kuin ne oikeasti ovat. Nyt YouTube-videoillaan leipova Inga Lam päätti kokeilla itse valmistaa illuusiokakun.

Inga Lam otti tällä kerralla haasteekseen valmistaan pienen täytekakun, joka näyttää aivan tiskisieneltä. Vihreällä karhealla hankausosalla päällystetty keltainen siivoussieni on melko klassinen tarvike, jonka moni tunnistaa. Sen vuoksi siivoussienen näköisen kakun tekeminen näyttääkin erikoiselta.

Lam pyysi ohjeita Ben Churchillilta, joka alun perin keksi valmistaa pesusienikakun. Kakun pohja on oliiviöljykakkua, jonka päälle on pursotettu tiskiaineen vaahdolta näyttävää sitruunavaahtoa. Illuusiota korostaa vielä vihreä kiiltävä omenapyree, joka näyttää tiskiaineelta.