Suomeen uusi työsuhde-etu: Verovapaa polkupyörä työmatkoille

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Hallituksen budjettiriihessä sovittiin, että suomaloaisten työsuhdepolkupyörä on jatkossa verovapaa luontoisetu 1.200 euroon saakka vuosittain. Käytännössä tämä tarkoittaa, että työntekijä voi työnantajansa kautta hankkia itselleen uuden polkupyörän veroprosenttinsa verran kaupan myyntihintaa edullisemmin.

Työnantaja hankkii polkupyörän, ja pidättää joko sen kustannukset palkasta tai tarjoaa sen etuna palkan päälle. Työsuhdepyörä on tarkoitettu työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön. Sillä saa ajaa työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajalla.

– Polkupyöräedun tarjoaminen on työnantajan näkökulmastakin järkevää. Pyöräily parantaa työntekijän terveyttä, ja polkupyöräetu on valtti rekrytoinnissa. Työnantajan ei tarvitse maksaa edun osalta palkan sivukuluja ja lisäksi edun hankintaan liittyvät kulut voi vähentää arvonlisä- ja yhteisöverotuksessa, sanoo Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen.