Suomenpystykorva oppi hämmentävän tempun – pää kääntyy erikoisella tavalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni koira oppii ojentamaan tassua, kävelemään ympyrän ja seisomaan kahdella jalalla. Jotkut koirat oppivat myös huomattavasti erikoisempia temppuja. Yksi tällaisista koirista on suomenpystykorva Kiko.

Uudessa-seelannissa asuvalla Kikolla on jo pienestä saakka ollut erikoinen tapa. Suomenpystykorva kääntää päänsä takakautta ylösalaisin, ja kykenee tällä tavoin katsomaan taakseen. Koiran omistaja Ashleigh MacPherson on sittemmin opettanut koiran tekemään hämmentävän liikkeensä käskystä.

Kikon epätavallista tapaa on verrattu Manaaja-elokuvan kohtaukseen, jossa riivattu tyttö kääntää päänsä 180 astetta ympäri. Koira tekeekin tempun MacPhersonin sanoessa käskyn ”demon”. Omistaja kertoo Ladbible-sivuston mukaan tempun aiheuttavan ihmisissä aina sekä hämmästystä että naurua.