Maailman vahvin gini luotiin – alkoholipitoisuus 95 prosenttia

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useimmissa gineissä alkoholipitoisuus on 40-50 prosentin luokkaa. Brittiläisen Anno Distillers -tislaamon uutuusjuoma päihdyttää kuitenkin perinteisiä ginejä huomattavasti nopeampaa. Kyseessä on vahvin koskaan kehitelty gini.

Anno Extreme 95 Gin -juoman alkoholipitoisuus on jopa 95 prosenttia. Vastaavasti edellisen maailman vahvimman ginin titteliä pidelleen juoman, Ruotsalaisen Smögenin Strane Ultra Uncut Ginin alkoholipitoisuus oli 82,5 prosenttia. Anno Extreme 95 Ginin makua kuvaillaan maanläheiseksi, voimakkaan katajaiseksi ja hienovaraisen sitruksiseksi häivähdyksellä lakritsia.

Anno Distillers -tislaamon perustaneiden tutkijoiden, Andrew Reasonin ja Norman Lewisin kerrotaan halunneen koetella ginin valmistamisen rajoja. Reason kertoo The Spirits Business -sivustolle juoman kehittelyn vaatineen runsaasti kokeilua, mutta kuvailee tislaamon olevan ylpeä lopputuloksesta. Jokaisen 200 millilitran pullon mukana tulee annosteluun tarkoitettu 25 millilitran mittalasi.