Alaikäinen puukotti Myllypurossa – poliisi tutkii tapon yrityksenä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin poliisilaitoksen väkivaltarikostutkinnan mukaan Myllypurossa tapahtui alaikäisen puukotus uudenvuodenaattona. Hätäkeskukseen ilmoitettiin, että eräästä huoneistosta kuuluu kovaa meteliä ja tappelun ääniä. Paikalla selvisi, että 17-vuotiasta poikaa oli lyöty puukolla selkään kaksi kertaa.

– Uhri kertoi, että tekijöinä olisi ollut kolmesta viiteen tuntematonta miestä, joihin uhri oli törmännyt ulkona. Kerrotulla tapahtumapaikalla ei kuitenkaan ollut havaittavissa viitteitä puukotuksesta ja tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että rikospaikka on uhrin käytössä oleva asunto. Asiaa selviteltäessä ilmeni, että uhria oli puukottanut asunnossa vieraana ollut 15-vuotias poika.

Puukottaja otettiin kiinni toisesta asunnosta. Esitutkinta on vasta alkuvaiheessa, joten tarkempaa tietoa puukotukseen johtaneista syistä ei ole tiedossa. Uhri sai puukotuksesta vakavat ja hengenvaaralliset vammat ja on parhaillaan sairaalahoidossa. Juttua tutkitaan rikosnimikkeellä tapon yritys. Muuten Helsingin väkivaltarikostutkinnan vuodenvaihde oli melko tavanomainen. Aikavälillä 31.12.2020–3.1.2021 väkivaltarikostutkinnan tutkittavaksi tuli yhteensä 30 väkivalta- tai seksuaalirikosta.