Donald Trump aiheutti historiallisen kaaoksen Washingtonissa – Twitter poisti päivityksen ja jäädytti käyttäjätilin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa nähtiin eilen illalla Suomen aikaa tapahtumasarja, joka jäi demokratian historiaan. Presidentti Trump piti ensin kannattajilleen puheen, jossa hän edelleen kiisti hävinneensä vaalit. Sen jälkeen hänen kannattajansa suuntasivat pääkaupungin Capitol Hillin hallintoalueelle, jossa he tunkeutuivat kongressirakennukseen. Ainakin yksi ihminen on kuollut.

Presidentti Donald Trump ei reagoinut kannattajiensa mellakointiin ensin lainkaan. Lopulta hän pyysi kannattajia poistumaan kotehinsa, mutta samalla kehui kannattajiensa toimintaa. Tämä tapahtui samalla hetkellä, kun pääkaupungin hallintoalueella oli käynnissä mellakka ja kongressirakennukseen oli tunkeuduttu. Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin tapahtunut Yhdysvaltojen historiassa. Washingtoniin julistettiin illalla ulkonaliikkumiskielto ja kansalliskaarti saapui turvaamaan hallintoaluetta.

Twitter poisti tämän Donald Trumpin päivityksen.

Lopulta presidentti julkaisi Twitterissä hämmentävän päivityksen (kuva yllä), jossa hän edelleen julisti olevansa vaalivoittaja ja että häneltä riistettiin vaalivoitto. Lisäksi hän totesi kannattajiensa olevan kaltoinkohdeltuja sekä pyysi kannattajiaan muistamaan tämän päivän ikuisesti. Päivitys ehti olla julkisena vain vajaan tunnin ajan, kunnes Twitter poisti sen sääntöjen vastaisena. Samalla Twitter jäädytti presidentin käyttäjätilin 12 tunniksi ja uhkasi jäädyttää sen pysyvästi.

Suomen presidentti Sauli Niinistö kommentoi eilen Yhdysvalloissa syntynyttä tilannetta ja kuvaili sitä ”uskomattomaksi demokratian painajaiseksi”. Lukemattomat muutkin valtionpäämiehet ja merkittävät poliitikot esittivät huolestumisensa Washingtonin tapahtumista.