Kouvolassa herättiin sunnuntaina maanjäristyksiin – suurin oli voimakkuudeltaan kaksi magnitudia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin yliopiston Seisomologian instituutti on tiedottanut, että Kouvolan Korialla on herätty sunnuntaina maanjäristykseen. Järistyksiä oli yhteensä noin kymmenen, joista suurin oli voimakkuudeltaan kaksi magnitudia.

Kouvolassa on on rekisteröity kymmenen vuoden aikana lukuisia maanjäristyksiä, joista viimeisin koettiin sunnuntaiaamuna. Seisomologian instituutin mukaan Kaakkois-Suomen rapakivialueella esiintyy maanjäristysparvia. Kouvolan Korialla asuneet ovat kertoneet, että järistykset tuntuivat aamuyöstä lähtien.

Alueella kuului pamahduksia ja jyrinää. Ihmiset tunsivat talojensa tärinän ja asiasta tehtiin ilmoituksia myös pelastuslaitokselle. Suomessa rekisteröidään noin sata maanjäristystä vuodessa.