Salaperäinen hiphop-tähti MF DOOM kuoli 49-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hiphopin legendoihin jo eläessään lukeutunut räppäri MF Doom on kuollut. Hän oli menehtyessään 49-vuotias. Räppärin kuolema paljastettiin Instagramissa hänen vaimonsa Jasminen toimesta.

MF Doom kuoli vaimonsa mukaan jo 31. lokakuuta 2020, mutta julkisuuteen asia paljastettiin vasta uutena vuotena. Hänen kuolinsyynsä ei ole toistaiseksi tiedossa. MF Doom tunnettiin salaperäisenä hahmona, joka tyypillisesti peitti julkisuudessa kasvonsa Marvel-pahis Doctor Doomin inspiroiman maskin taakse.

Iso-Britanniassa syntynyt ja lapsena New Yorkiin muuttanut MF Doom, oikealta nimeltään Daniel Dumile, aloitti hiphop-uransa jo teini-ikäisenä KMD-yhtyeessä. Räppäri julkaisi uransa aikana lukuisia musiikkipiireissä arvostettuja levyjä eri pseudonyymien alla. Salamyhkäisyydestään huolimatta erittäin vaikutusvaltaiselle tähdelle osoittivat kunniaa sosiaalisessa mediassa muun muassa El-P, Radioheadin Thom Yorke, Flying Lotus, Tyler the Creator ja A Tribe Called Questin Q-Tip, joka kuvaili Doomia suosikkiräppärisi suosikkiräppäriksi.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön MF DOOM. ALL CAPS. (@mfdoom) jakama julkaisu