Twitter teki historiaa – poisti presidentti Trumpin viestejä ja antoi uhkavaatimuksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime yönä Suomen aikaa Yhdysvalloissa nähtiin tosielämän näytelmä, jollaista tuskin kukaan olisi uskonut todistavansa. Vaalit hävinnut presidentti Donald Trump epäsuorasti kehotti kannattajiaan marssimaan kongressiin, jonka he myös tekivät. Mellakoitsijoiden tunkeutuminen pääkaupungin hallintorakennukseen oli katastrofi, joka vaati tällä tietoa neljän ihmisen hengen.

Sen sijaan, että presidentti olisi puolustanut oman hallintonsa vallan keskusta, hän kehotti Twitterissä mellakoitsijoita menemään kotiin ja kehui heitä vuolaasti. Lopulta kongressi saatiin vallattua takaisin raskaasti aseistettujen poliisien ja kansalliskaartin avulla. Presidentti sen sijaan jatkoi kannattajiensa yllyttämistä Twitterissä, kunnes yhteisöpalvelu sai tarpeekseen.

Twitter turvautui historialliseen keinoon, sillä se poisti näkyvistä presidentin viestejä ja sulki hänen käyttäjätilinsä 12 tunniksi. Lisäksi palvelu antoi presidentille 12 tunnin määräajan, jonka kuluessa presidentin tulee poistaa viestejään. Ellei niin tapahdu, ilmoitti Twitter sulkevansa presidentin käyttäjätilin lopullisesti.