Donald Trumpin Twitter-tili jäädytettiin pysyvästi – yritti heti tehtailla valetiliä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhteisöpalvelu Twitter on jäädyttänyt Yhdysvaltojen väistyvän presidentti Donald Trumpin käyttäjätilin pysyvästi. Syynä on miehen kannattajiensa yllyttäminen väkivallantekoihin.

– Jo vuosia sitten teimme selväksi, että kukaan käyttäjistämme ei ole sääntöjemme yläpuolella, eivätkä he voi käyttää Twitteriä muun muassa väkivaltaan yllyttääkseen, Twitter tiedottaa.

Tili jäädytettiin Donald Trumpin kannattajien hyökättyä Yhdysvaltain kongressiin keskiviikkona. Trumpin tili ehti olla avoinna vuorokauden kunnes se suljettiin uudestaan. Hän muun muassa ilmoitti, että ei aio osallistua Joe Bidenin virkaan astujaisiin 20. tammikuuta.

Twitter on tulkinnut Donald Trumpin twiitit kieltojen vastaiseksi. Hän yritti kuitenkin kiertää Twitter-kieltoa lähettämällä twiittejä Yhdysvaltain presidentin virallisen Twitter-tilin kautta. Yritys epäonnistui. Myös hänen kampanjatilinsä suljettiin sääntörikkomusten vuoksi. Hän suunnittelee oman yhteistöpalvelun perustamista.