Poliisi varoittaa: Huijarit esittävät Microsoftin teknistä tukea

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaakkois-Suomen poliisi varoittaa Microsoft huijauksista, joissa soittaja on esittäytynyt Microsoftin teknisenä tukena ja tiedustellut puhelimessa pankki- ja henkilötietoja. Viranomaiset, rahalaitokset tai muut asialliset tahot eivät koskaan kysy arkaluonteisia tietoja puhelimitse.

– Kaakkois-Suomen poliisille on tehty vuoden alussa pari ilmoitusta Microsoft huijauksista. Poliisi haluaa muistuttaa, että pankkitunnusta tai henkilötietoja ei pidä koskaan luovuttaa, jos ei ole varma vastaanottajasta, Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta painotetaan.

– Jos olet epävarma, onko kyseessä huijaus, sulje puhelu ja soita viranomaisen tai yrityksen omaan viralliseen numeroon. Väärinkäytösepäilyssä kannattaa sulkea pankkikorttisi pankin palvelussa ja tehdä asiasta rikosilmoitus poliisille.