Rakastu talviuintiin: Ensi viikolla avantouintitempauksia ympäri Suomea

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Avantouinnilla on todettu olevan runsaasti terveysvaikutuksia ja monet haaveilevat kylmäuintiharrastuksen aloittamisesta. Usein se viimeinen sysäys lajin pariin puuttuu, eli varpaan kastaminen kylmään veteen. Nyt Suomen Latu järjestää talviuintitempauksia ympäri Suomea.

– Rakastu talviuintiin -tapahtumissa kokeneet talviuimarit opastavat aloittelijoita ja lajista kiinnostuneita hyisen harrastuksen saloihin. Rohkeimmilla osallistujilla on mahdollisuus pulahtaa kylmään veteen konkareiden kanssa. Mukaan pääsee varustautumalla pyyhkeellä, sukilla tai jalkineilla ja uima-asulla. Tapahtumat järjestetään turvallisuus huomioiden, Suomen Ladusta kerrotaan.

Suomen Ladun aikuisliikunnan asiantuntija Hanna Okkosen mukaan talviuinti virkistää mieltä, edistää fyysistä terveyttä sekä tarjoaa mainiota seuraa. Uinti kylmässä vedessä rentouttaa ja edistää palautumista, laskee verenpainetta, parantaa vastuskykyä, tuo helpotusta nivelkipuihin sekä parantaa unen laatua

Lajin aloittaminen on vaivatonta eikä vaadi suuria investointeja. Uima-asun lisäksi on suositeltavaa käyttää päähinettä ja jalkineita, jotka helpottavat avannolle siirtymistä. Talviuintiin tarkoitettuja neopreenijalkineita ja -käsineitä löytyy urheiluvälineliikkeistä. Lisätietoja tempauksesta löydät Suomen Ladun nettisivuilta.