Asiantuntija varoittaa: Älä lämmitä autoasi tyhjäkäynnillä pakkasessa

Autot · Tim Isokivi

Moni autoilija tulee lämmittäneeksi ajoneuvoaan pakkasaamuina pitämällä sitä hetken aikaa tyhjäkäynnillä. Nyt brittiläisen autoilualan yritys RAC Limitedin tiedottaja Rod Dennis on kuitenkin paljastanut, miksi näin ei kannattaisi tehdä.

Vaikka tyhjäkäynnin avulla auton saa lämpiämään nopeasti, voi siitä olla ajoneuvolle myös haittaa. Tyhkäkäynti voi kylmissä olosuhteissa poistaa öljyä auton moottorista. Tämä voi puolestaan Ladbible-sivuston mukaan johtaa siihen, ettei moottori kestä niin pitkään kuin sen pitäisi.

Tyhjäkäynnistä ei ole haittaa pelkästään ajoneuvolle itselleen. Tyhjäkäynnin aikana syntyy turhaa pakokaasua, joka saastuttaa ilmakehää ja voi kiihdyttää ilmastonmuutosta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.