Finnair jatkaa kotimaan lentoja huhtikuulle – reittilennot kilpailutetaan myöhemmin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Finnair lentää Kajaaniin, Kemiin, Kokkolaan, Joensuuhun ja Jyväskylään hieman aiemmin suunniteltua pidempään eli 18. huhtikuuta 2021 asti. Viikkovuorot ja lentoajat pysyvät samoina kuin talvella, lukuun ottamatta tiistaisin lennettävää HEL-KOK-KEM-kolmiolentoa, joka lennetään tuntia aikaisemmin.

– Ymmärrämme hyvin lentoyhteyksien merkityksen alueille, ja jatkamme siksi lentoja hieman aiempaa suunniteltua pidempään, jotta yhteyksiin ei tulisi katkoa ennen valtion ostoliikenteenä hankkimia yhteyksiä, sanoo Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen.

Finnair lentää tällä hetkellä Kajaaniin, Kemiin, Kokkolaan, Joensuuhun ja Jyväskylään kaksi kertaa viikossa. Kaikki lennot lennetään kolmiolentoina HEL-KOK-KEM, HEL-KUO-JOE ja HEL-KAJ-JYV.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on päättänyt julkisen palvelun velvoitteen asettamisesta viidelle kotimaan lentoreitille. Velvoitteella varmistetaan, että Helsingistä kulkee reittilentoja Joensuuhun, Jyväskylään, Kokkola-Pietarsaareen, Kemi-Tornioon sekä Kajaaniin. Finnair arvioi osallistumistaan näiden kaupunkien lentoyhteyksien kilpailutukseen, kun kilpailutuksen yksityiskohdat julkaistaan, mutta Finnairin käyttämä konekalusto ei välttämättä ole optimaalinen kyseisien reittien matkustajamääriin nähden.