Deittailu muuttunut koronan myötä – pinnallisuudesta paluu perusasioiden äärelle

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Maailma on tehnyt paluun juurilleen. Pinnallinen kulttuuri on väistymässä ja tilalle on tulossa aidon välittämisen ja perusasioihin keskittyvä kulttuuri. Ydinasiat ovat korostuneet kaiken turhan karsiutuessa pois koronavuoden aikana.

Deittailu on muuttunut. Enää ei sarjatreffailla ventovieraita samaan tahtiin kuin aiemmin. Ihmiset huolehtivat seksuaaliterveydestään ja punnitsevat toisia ihmisiä uudenlaisesta näkökulmasta. Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen muistuttaa, että seksiä harrastetaan edelleen – sen harjoitusmuoto on hieman muuttunut.

– Treffailukulttuurissa tämä näkyy tietynlaisena deittailun vakavoitumisena: kumppania etsiessä yhteisen arvomaailman jakaminen merkitsee yhä enemmän ja ketä tahansa ei olla valmiita tapaamaan kasvotusten tutustumisen alkumetreillä. Seksitavat kokevat myös muutoksen. Mahdolliseen seksikumppaniin tutustutaan aiempaa paremmin ja pidempään sekä luodaan tunneside ennen seksuaalista kanssakäymistä. Ensitapaamisia edeltää yhä useammin keskustelut puhelimessa tai videopuhelupalveluissa ja treffejä vietetään useammin luonnossa liikkuen, Lavikainen kertoo.