Kultaisetnoutajat pelastettiin Kiinan koiranlihamarkkinoilta – etsivät nyt uutta kotia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ympäri maailmaa uutisoitiin muutama vuosi sitten, että Kiinassa Yulinin kaupungissa järjestettävä koiranlihafestivaali oltiin viimein lopettamassa. Kiinan hallitus kuitenkin kommentoi jälkikäteen, että se ei ollut koskaan kyseistä tapahtumaa kieltämässä.

Koiranlihan syömistä on yritetty eläinsuojelun puolesta kieltää jo vuosien ajan. Nyt China Rescue Dogs -järjestö on jälleen pelastanut koiria koiranlihamarkkinoilta ja yrittää päästä kuljettamaan ne Pohjois-Amerikkaan ja Kanadaan adoptointia varten, mutta koirien lennättäminen on hyvin kallista.

Koirat pelastanut järjestö yrittää tällä hetkellä kerätä rahaa joukkorahoituskanavien avulla onnistuakseen lennättämään kaikki 60 koiraa. Koirien lentomatkat Kiinasta Amerikkaan voivat maksaa jopa 3 500 dollaria per koira, minkä vuoksi järjestö onkin lahjoituksista täysin riippuvainen. Suurin osa koiranlihamarkkinoilta pelastetuista koirista on People-sivuston mukaan kultaisianoutajia.