Katolle kertynyttä lunta yritettiin saada alas – huonostihan siinä sitten kävi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Katoilta putoavaa lunta on jouduttu väistelemään viime päivien voimakkaiden lumisateiden myötä niin Suomessa kuin muissakin pohjoisten leveysasteiden maissa. Koska katolta yllättäen putoava lumi voi käydä jopa hengenvaaralliseksi, yritetään kinoksia usein tiputtaa hallitusti ihmisvoimin.

Japanissa kuvatulla tuoreella videolla rakennuksen katolle on kertynyt jopa metrin korkuinen kerros lunta. Alapuolella olevat miehet yrittävät saada lunta putoamaan, mutta tehtävä ei ota alkuun onnistuakseen.

Lopulta yksi työntekijöistä onnistuu saamaan lumimassan liikkeelle sohaisemalla sitä oikeasta kohdasta kepillä. Tuloksena on lumivyöry, jonka kokoluokkaa miehet tuskin osasivat odottaa. Heidän onnekseen kukaan ei kuitenkaan jäänyt katolta pudonneen valtavan lumimäärän alle.