Hurja tutkimustulos: Donald Trumpin Twitter-esto romahdutti disinformaation määrän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen väistyvän presidentin, Donald Trumpin lukuisat sometilit jäädytettiin hiljaittain. Tuoreen tutkimuksen mukaan Trumpin somekiellon vaikutukset ovat näkyneet internetissä jo viikon sisällä.

Yhdysvaltojen vaaleihin liittyvän virheellisen tiedon määrä väheni sosiaalisessa mediassa jopa 73 prosentilla Trumpin Twitter-tilin jäädyttämisen myötä. Zignal Labs -tutkimusyrityksen mukaan katteettomia väitteitä Joe Bidenin vaalivilpistä tehtiin aiemmin 2,5 miljoonaa mainintaa, kun Trumpin bannien jälkeen ne laskivat vain noin 688 000 mainintaan.

Tutkimus perustuu The Washington Post -lehden mukaan Zignal Labsin 9. – 15. tammikuuta välisenä aikana keräämään dataan. Donald Trumpin Twitter-tili jäädytettiin pian sen jälkeen, kun joukko presidentin kannattajia iski Yhdysvaltojen kongressirakennukseen tammikuun alussa. Monet ovat syyttäneet mellakoista Trumpin sosiaalisessa mediassa levittämiä perättömiä väitteitä.