Musiikkilegenda Phil Spector on kuollut – murhasta tuomittu musiikkimoguli menehtyi koronaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Murhasta tuomittu kuuluisa musiikkituottaja Phil Spector on kuollut. Elinkautista tuomiota viimeisinä vuosinaan vankilassa suorittanut Spector oli 81-vuotias.

Phil Spector kuoli TMZ-sivuston mukaan koronaviruksen komplikaatioihin. Musiikkituottaja joutui sairaalaan koronatartunnan vuoksi noin neljä viikkoa sitten, mutta toipui myöhemmin ja palasi vankilaan. Taannoin Spector alkoi kuitenkin kärsiä jälleen hengitysvaikeuksista ja kuoli lopulta sairaalavuoteella lauantaina.

Phil Spectorin ura alkoi hänen tuotettuaan Teddy Bears -yhtyeen To Know Him is to Love Him -hitin ollessaan vasta teini-ikäinen. Hän tuotti uransa huippuaikoina muun muassa Beatlesin, Tina Turnerin ja Ramonesin levyjä. Spector tunnetaan myös niin kutsutun wall of sound, eli äänivalli -tuotantotyylin kehittämisestä.

Vuonna 2003 näyttelijä Lana Clarkson löydettiin kuoliaaksi ammuttuna kotonaan. Teosta epäiltiin Phil Spectoria, joka puolestaan väitti kyseessä olleen itsemurha. Musiikkituottaja tuomittiin lopulta elinkautiseen vankeusrangaistukseen toisen asteen murhasta vuonna 2009.