Ensimmäinen Batman-lehti myytiin 2,2 miljoonaan dollarilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vanhat sarjakuvalehdet voivat osoittautua erittäin arvokkaiksi, mikäli aika on vain kohdellut niitä hyvin. Nyt Batman-lehden ensimmäinen numero on huutokaupattu Yhdysvalloissa ennätyshintaan.

Heritage Auctions -huutokaupassa myytiin viikonloppuna Bill Fingerin kirjoittama ja Bob Kanen kuvittama Batman-lehden ensimmäinen numero. Vuonna 1940 ilmestynyt lehti myytiin lopulta 2 220 000 dollarin, eli yli 1,8 miljoonan euron hintaan. Kyseessä on The Hollywood Reporter -lehden mukaan korkein koskaan Batman-sarjakuvasta maksettu hinta.

Batman-lehden korkea myyntihinta johtuu lehden 80 vuoden ajan erittäin hyvänä säilyneestä kunnosta. Kyseessä ei ole ensimmäinen Batman-tarinan sisältänyt sarjakuvalehti, sillä hahmo teki ensiesiintymisensä jo edellisenä vuotena Detective Comics -lehdessä. Sen sijaan nyt huutokaupatussa ensimmäisessä Batman-lehdessä tekivät ensiesiintymisensä ikonisiksi muodostuneet pahikset, Jokeri ja Kissanainen.