Donald Trump armahti kymmeniä vankeja viime hetkellä – joukossa räppäri Lil Wayne

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen väistyvä presidentti on viimeisenä virkapäivänään armahtanut suuren joukon erilaisista rikoksista tuomittuja ihmisiä. 73 heistä sai täsimittaisen armahduksen, 70 ihmisen tuomioita puolestaan lievennettiin.

Armahdettujen listalla on muun muassa räppäri Lil Wayne, joka tuomittiin viime vuonna ampuma-aserikoksesta. Hän ilmaisi lokakuussa tukensa Trumpille jaettuaan yhteiskuvan presidentin kanssa. Räppäri Kodak Blackin kolmen vuoden ja 10 kuukauden rangaistusta aserikoksesta puolestaan lievennettiin.

Armahdettujen listan tunnettuihin nimiin lukeutuu myös Trumpin entinen strategi Steve Bannon. Häntä syytettiin huijaamisesta tapauksessa, jossa hän väitti keräävänsä rahaa Trumpin Meksikon muuria varten. CNN-uutissivuston mukaan Valkoisessa talossa käytiin kiivaita väittelyitä siitä, pitäisikö Bannon armahtaa.

Armahduksen saivat myös muun muassa kiristyksestä tuomittu entinen Detroitin pormestary Kwane Kilpatrick, huijauksesta ja rahanpesusta tuomittu epäillyn venäläisvakooja Marina Butinan ex-poikaystävä Paul Erickson ja entinen Googlen työntekijä Anthony Levandowski, joka oli myöntänyt varastaneensa yhtiön itseohjaaviin autoihin liittyvää salaista teknologiaa. Armahdusta vaille jäi sen sijaan Tiger King -sarjasta tunnettu Joe Exotic. Palkkamurhajuonesta tuomittu Exotic oli yrittänyt saada kuumeisesti Trumpia armahtamaan hänet, ja vaikutti olleen asianajajineen varma saavansa toiveensa läpi.