Porsche esitteli edullisemman version Taycan-sähköautosta

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Autovalmistaja Porsche toi vuonna 2019 markkinoille Taycan-sähköautomallinsa. Nyt saksalaisyhtiö on esitellyt nelivetoisesta sähköautomallistaan edullisempaa, yli 100 000 dollarin hintaista versiota.

Porschen uusi edullisempi sähköauto kantaa yksinkertaisesti nimeä Taycan. Kyseessä on ominaisuuksiltaan hieman riisutumpi versio Taycan 4S ja Turbo S -malleista, mikä näkyy myös Yhdysvaltojen markkinoilla noin 65 700 euron hintalapussa. Vastaavasti esimerkiksi 4S-versiosta on saanut maksaa Yhdysvalloissa noin 85 000 euroa.

Noin 90 kiloa edeltäjiään kevyempi Taycan pitää sisällään 79,2 kilowattitunnin akun sekä takamoottorin. Auto kykenee kiihtymään 100 kilometrin tuntivauhtiin 5,4 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 230 kimometriä tunnissa. Mashable-sivuston mukaan aikaisemin Taycan-mallien akun kantama on ollut noin 320 kilometriä, mutta tiedossa ei ole onko se sama edullisemmassa mallissa.